Kuchnia

WEGE

PALUSZKI GRILLOWE | weganon.pl
SKŁADNIKI:
– 1 kostka ok. 180 g wędzonego tofu
– 1 puszka czerwonej fasoli
– 1 szklanka pestek słonecznika
– 1 słoik suszonych pomidorów w oleju ok. 300 g
– 1 szklanka grubo posiekanej dowolnej natki (pietruszki, kolendry czy jak w tym przypadku marchwi)
– pół szklanki tartej bułki (w wersji bezglutenowej tyle samo pestek słonecznika)
WYKONANIE:
– słonecznik zmielić prawię na mąkę np. malakserem
– za pomocą blendera lub malaksera zmiksować odlane z oleju pomidory, fasolę, natkę i pokruszone tofu. Wymieszać ze słonecznikiem i tartą bułką
– masa jest na tyle aromatyczna, że jaj jej nie doprawiałem
– formować w ręku paluszki, kłaść na papier do pieczenia i piec 20 minut w 180 stopniach
– inna opcja to grillowanie już upieczonych lub wrzucenie na ruszt na tacce
DSC_0021
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation